Prinsessan Margaret grevinna av Snowdon

by Gustav Qvist

Sen en tid tillbaka så visar Netflix dramaserien The Crown som handlar om den engelska kungafamiljen. Även om serien bygger på verkliga händelser så tar manusförfattarna sig stora konstnärliga friheter. Därför är det klokt att du håller i åtanke att mycket är rena påhitt.

Några av de händelser som är tveksamma eller som tydligt inte stämmer, handlar om prinsessan Margaret grevinna av Snowdon.

Inlåsta kusiner

I serien blir prinsessan bestört när hon upptäcker att hon har två handikappade kusiner som familjen placerat på en institution och övergett. Hon konfronterar drottning Elizabeth, som försvarar beslutet. Dessutom ber hon en vän att besöka kusinerna. Det stämmer att kusinerna institutionaliserats, men det finns inga bevis för att prinsessan någonsin blandar sig i deras liv.

Flört i vita huset

I “The Crown” så charmar Margaret självaste presidenten Johnson med sång och dans. Dessutom drar hon några fräckisar.

Dock finns det inget som tyder på att detta någonsin hände i verkligheten. Dessutom var hon ju på besök i vita huset med hennes egen make Lord Snowdon.

Serien: Prinsessan Margaret grevinna av Snowdon

I serien har Margaret och drottning Elizabeth ett spänt förhållande till varandra och prinsessan Margaret säger till och med att hon själv vill bli drottning. Det finns dock inga bevis för att hon verkligen önskade det.

 

Related Posts