ASIAN CUISINE1

Miss Voon, Uppsala, en modern restaurang med anspråk.

by Mattias Stenström

Miss Voon i Uppsala är en restaurang vars ambitioner är att kombinera olika delar av det asiatiska köket med det skandinaviska, och inte minst det Svenska köket. Miss Voon i Uppsala serverar ingen lunch, utan fokus ligger på middags och bargäster under kvällstimmarna. Ingången till Miss Voon i Uppsala signalerar minst lika mycket nattklubb som restaurang.

Läget är strategiskt helt rätt, med en placering i absoluta centrum.

Snabba fakta om Miss Woon:

Vad?Miss Voon är en restaurang i Uppsala med en skybar och takterrass
Var?Miss Voon är en restaurang  Bävergränd i Uppsala
När?Miss Voon öppnar klockan 17, Måndagar till Lördagar.
Varför?För att du är sugen på asiatisk mat och kanske en cocktail

Menyn på Miss Voon i Uppsala, ambitiösa smakkombinationer

En närmare granskning av menyn hos Miss Voon i Uppsala visar på att kökschefen lagt ned ett ansenligt arbete på att hitta spännande och fräscha smakkombinationer. Även om den moderna sortens menyer, där man ofta rader upp ett antal huvudingredienser, har den svagheten att det säger väldigt lite om rättens konsistens och tillagningsmetod. Men så ger den ändå vid fingret att man har känsla för råvaror och kombinationen av dessa.

Alla rätter hos Miss Voon i Uppsala serveras i halv storlek, detta för att ge möjlighet att prova flera rätter och även dela dem med sina bordsgrannar. Miss Voon rekommenderar att man väljer tre till fyra rätter per person, vilket motsvarar en förrätt och en huvudrätt.

Trenden att erbjuda halva portioner är för närvarande stor inom restaurangbranschen. Huruvida det är ett smart drag för att få kunderna att beställa mer och därigenom också betala mer vet vi inte.

Miss Voon Uppsala – ingen lunch, men en genomtänkt middag

Miss Voons koncept känns mycket genomtänkt. Miss Voon i Uppsala har en meny som är både modern och klassisk på samma gång. Balansen mellan antalet kött samt fisk och skaldjursrätter känns harmonisk. Det finns även möjligheter till helt vegetariska alternativ, faktum är att det finns en hel meny med just dessa!

Efterrätterna är något i en klass för sig. Nytänket och kombinationerna känns oerhört spännande, eller vad sägs om choklad, med körsbär och thaibasilika glass? Eller ett Ingrid Marie äpple med cremé caramel, sesam och hibiskus. Vi nordbor förknippar väl närmast Hibiskus med en krukväxt som är svår att få att överleva?

Sammantaget är menyn en uppvisning i höga ambitioner, och det är vår förhoppning att smakerna ligger på samma nivå och standard. Har man svårt att välja, kan man prova Miss Voons speciella erbjudande om en sjurättersmeny. 

Skybaren på Miss Voon i Uppsala, något alldeles extra.

Miss Voon har stort fokus på dryck. I baren på Miss Voon som faktiskt inte är något annat än en takbar med tillhörande terrass, har du fin utsikt över Uppsala. Som bekant är Uppsala ingen stad med höga hus, vilket gör att sikten är tämligen fri.

Miss Voon har hakat på de senaste årens trender med spännande och glammiga cocktails. Ett antal lyxiga nya kombinationer bjuds. Bland annat Tiramiso, som både till namn och ingredienser för tankarna till det klassiska italienska bakverket Tiramisu.

En annan drink med intressant namn är “God save the Queen” innehållande Bourbon, sake och citron. Slutligen har vi även “Beets and Shoots” vilken nästan låter hälsosam med sitt innehåll av bland annat rödbeta.

Känner man inte för alkohol, serverar Miss Voon ett antal alkoholfria alternativ som känns ovanligt genomarbetade.

Boka bord på Miss Voon i Uppsala

Oavsett om du besöker Miss Voon i Uppsala eller någon av deras andra restauranger i Stockholm, Skellefteå eller Växjö, så gäller det att boka ditt besök.

Miss Voon är en populär restaurang och bar, och får överlag bra recensioner, vilket gör att det ofta är fullbokat.  Så ta dig tid till att planera ditt besök. Själva bordsbokningen sköter du enkelt online, på Miss Voons hemsida. Bordsbokningen gör du i ett antal steg, där du börjar med att välja vilken restaurang du vill besöka. Därefter anger du antal gäster, samt vilken dag ni önskar komma.

Miss Voon ligger längst upp i Elite Hotell Academia, ett ganska nybyggt hotell i Uppsala. Hotellet är dessutom en av de högsta byggnaderna i Uppsala, så utsikten är magisk. Känner du för att kombinera ditt restaurangbesök med en hotellövernattning så behöver du med andra ord inte gå långt.

Mest spännande med Miss Voon i Uppsala:

  1. Smakkombinationerna
  2. Möjligheterna till att beställa och prova flera rätter
  3. Deras desserter med alla intressanta ingredienser
  4. Utsikten, framförallt från skybaren och takterrassen

Related Posts