iphone12

Hur stänger man av iPhone 12?

by Mattias Stenström

Apple är inte ett företag som ligger på latsidan. Tvärtom släpper de hela tiden nya modeller, och även om de ofta liknar sina föregångare så finns det alltid något som är annorlunda. Det ska ju trots allt inte vara alltför lätt att byta till en ny telefon. Därför gäller det att hänga med i svängarna, och det är kanske inte alltid helt enkelt.

En av de funktioner som har förändrats med de nyare modellerna är hur de stängs av. Och det kan såklart uppstå rätt stor förvirring när något så simpelt inte fungerar längre. Så här kommer din räddning – den ultimata guiden till hur du stänger av din nya iPhone X, 11, 12 eller 13.

Att starta om en iPhone 12

Har du köpt en ny iPhone och har problem med att stänga av den? Det är inte så konstigt. På de tidigare modellerna räckte det med att hålla in sidoknappen (av/på-knappen på höger sida) och sedan dra på reglaget för att stänga av telefonen, men som du kanske har märkt är det inte riktigt så enkelt längre. 

Så, hur stänger man av iPhone 12? För att stänga av din iPhone X, 11, 12 eller 13 måste du istället trycka in både en av volymknapparna och sidoknappen samtidigt tills reglaget visas. Sedan drar du på reglaget för att stänga av telefonen. Om du vill starta om din telefon stänger du först av den och håller sedan in endast sidoknappen tills din iPhone startas igen.

Att stänga av iPhone 12 utan touch

Ibland uppstår situationer där ovanstående metod inte fungerar. Det kan handla om att touchen inte fungerar så att du inte kan dra på reglaget, eller så har telefonen helt enkelt hängt sig. Då måste du tvinga din iPhone att stänga av sig. Det gjordes tidigare med samma metod som man nu använder för att få fram reglaget för avstängning. Men det fungerar alltså inte längre.

För att stänga av en iPhone 12 som har hängt sig och tvinga en avstängning gör du så här:

  1. Tryck snabbt på volymhöjningsknappen (håll alltså inte in knappen)
  2. Tryck snabbt på volymsänkningsknappen (håll inte in här heller)
  3. Håll in sidoknappen (av/på-knappen) tills Apple-loggan visas på din telefon

Om du har en iPhone X, 11 eller 13 som har hängt sig, eller där touchen inte fungerar, så gör du på precis samma sätt som för en iPhone 12. Du kan alltså följa samma tre steg.

Related Posts