WALK

Hur långt är 10 000 steg?

by Mattias Stenström

Eftersom alla människor är olika långa och har lite olika sätt att promenera på så kan den frågan inte besvaras exakt. Man kan inte ange hur mycket 10 000 steg är i km för just dig utan att veta hur långt ett av dina steg du tar är. Och beroende på i vilken terräng du promenerar och hur snabbt du går kommer dina steg också vara olika långa.

Men kanske har du hört att man ska ta 10 000 steg om dagen om man vill få till en viktnedgång. Och du undrar om du lätt kan få till det. Eller om du kommer ligga på marken knallröd i ansiktet och tro att du ska dö efter en sådan promenad.

Hur många steg per dag behövs för att få till en viktminskning?

Hur långt är 10 000 steg? Du kan vara lugn. 10 000 steg kommer inte få dig att kräkas av ansträngning. På ett ungefär motsvarar det 6–8 km. Ja, det är superlångt om man inte är van vid att promenera. Men betänk att du får räkna ihop alla dina steg under en hel dag. Du behöver inte ta en sammanhängande powerwalk på 8 km för att få till de här stegen. Har du ett arbete där du rör dig mycket kanske du redan kommer upp i 10 000 steg om dagen.

Vill du använda promenad som ett sätt att gå ner i vikt rekommenderas dock 15 000–16 000 steg om dagen. Om du inte tränar något annat också. Lite svårare att få till men absolut inte omöjligt.

Related Posts