Godaste och enklaste efterrätten

by Gustav Qvist

Mat i all ära men efterrätter är pricken över i. De kan knyta ihop en middag eller lyfta hela tillställningen. Men vem vill spendera timmar på en efterrätt när huvudrätten tar lika lång tid att göra? De kan ju faktiskt vara himmelskt goda utan att ta särskilt lång tid att laga till.

Den godaste och enklaste efterrätten

Efterrätter behöver som sagt inte ta flera timmar att förbereda. Det finns många enkla och goda efterrätter. Vilken som är den godaste och enklaste efterrätten är upp till den eller de som ska äta den. Det finns ett par säkra kort i dessertvärlden som alltid går hem. Ett par av dom inkluderar banan och jordnötssmörglass, pannacotta och fruktsallad.

Egentligen går det att lista hur mycket som helst, ofta är det enkla det goda. Till exempel jordgubbar med glass, eller en snabb smulpaj på säsongens bär. Vad som räknas som enkelt beror ju på vem det är som lagar till efterrätten. Är du en människa som lever på nudlar kanske det är komplicerat med pannacotta till exempel. Men om du behärskar en del i köket kan du troligen laga till en pannacotta och dessutom smaksätta den med till exempel daim eller passionsfrukt.

 

Related Posts