BUDS2

Samsung Galaxy Buds – för alla öron

by Mattias Stenström

Det har länge funnits en klyfta mellan trådbundna in ear hörlurar (IEM) och de som är verkligt trådlösa (True Wireless Stereo, TWS). De senare har alltid setts som mest bekväma. Men ibland dyker det även i den kategorin upp nya varianter som sticker ut. Ett exempel på detta är Samsung Galaxy Buds.

Olika modeller av Galaxy Buds:

Galaxy Buds ProStark app-baserad anpassningBekväm designBra Bluetooth-anslutningIPX7 beständighet mot vatten och svett
Galaxy Buds Live Bluetooth 5.0; AAC och Samsung skalbar kodek Trådlös och snabb laddning (USB-C) Bra brusreducering vid samtal 
Galaxy Buds 2 Hyfsad aktiv brusreducering Justerbart omgivande ljud Bra ljudkvalitet Kompakt fodral med trådlös laddning Utökad funktionalitet via Galaxy Wearable-appen 
Galaxy Buds Plus Bluetooth 5.0 Skalbar Samsung-kodek och AAC Qi trådlös laddning Mer omfattande iOS-integration Bättre samtalskvalitet Imponerande ljud Batteritid bedömd till 11 timmar 

Samsung Galaxy Buds 2 pro

Anledningen till att välja Samsung Galaxy Buds som ditt nästa par hörlurar är att de har anmärkningsvärd brusreducering vid låga frekvenser. För de som använder Samsungs enheter i övrigt så är det effektivt och praktiskt att kombinera dessa med just Galaxy Buds. Det finns goda chanser att ägare av Android-mobiler, som har accepterat funktioner som 360 Audio och Wi-fi Power Share kommer att att älska Galaxy Buds 2 pro.  

Samsung Galaxy Buds pro vs Samsung Galaxy Buds 2

Det första som slår en vid en jämförelse mellan dessa två hörsnäckor är att de är förvillande lika varandra. Det som gäller för att sticka ut är att välja färg. Galaxy Buds Pro finns i färgerna Phantom Violet, Phantom Silver och Phantom Black. För den nyare varianten, Galaxy Buds 2, kan du välja mellan grafit, vit, oliv och lavendel, alla med en elegant finish. 

Samsung Galaxy Buds Pro använder sig av små stabilisatorer för att de ska fästa bra i dina ytteröron. Hörsnäckorna levereras med tre alternativa spetsar, och de är vattentäta i klass IPX7. Galaxy Buds är inte avsedda för simning, men de ska klara ett inte alltför djupt dopp i upp till en halvtimme. Med en vikt på 6,3 gram är varje hörsnäcka lite tyngre än de för Galaxy Buds 2, och formen är lite tjockare. 

Hemligheten bakom framgångsrika Galaxy Buds Live

Samsung Galaxy Buds Live har en ovanlig, lite njurformad design. De ger ett exklusivt intryck, känns starka och bekväma, och har en snyggt balanserad ljudprofil med avsikt att passa ett brett utbud av audiomaterial. De har brusreducering (ANC), men är inte de hörsnäckor som är allra mest utmärkande vad gäller brusisolering, även om de är ganska effektiva vad gäller att filtrera bort lågfrekvent omgivningsljud, såsom buss- eller flygmotorer. 

Vad gör Samsung Galaxy Buds Plus till ett bra val?

Samsung Galaxy Buds+ är den uppdatering som vi hoppats på för företagets TWS. De har bättre batteritid, samt en inre mikrofon och två yttre mikrofoner på varje hörsnäcka. Ljudet har bättre dynamik och framförallt så är samtalskvaliteten bättre. I appen för Buds Plus finns också möjlighet att anpassa hur mycket av omgivningsljudet som lurarna ska förstärka.

Att ansluta till Galaxy Buds

Om du har problemet att du inte kan ansluta Galaxy Buds så kan du prova att starta om hörsnäckorna, återställa Bluetooth-anslutningen eller uppdatera Galaxy Wearable-appen.

  • Se till att det inte finns störningar i närheten: Flytta hörsnäckorna och den enhet som ska anslutas långt från wi-fi-routrar och mikrovågor. Se till att det inte finns hinder i vägen för signalen mellan hörsnäckorna och den enhet som ska anslutas. 
  • Starta om hörlurarna: Placera hörsnäckorna i fodralet och stäng locket. Vänta på att ljuset ska slockna, cirka 7 sekunder, och försök sedan ansluta hörsnäckorna en gång till. 
  • Ladda hörsnäckorna i minst 30 minuter: 
  1. Placera hörsnäckorna i laddningsfodralet. Se till att laddningskontakterna är fria från skräp. 
  2. Anslut USB-kabeln till USB-porten på baksidan av laddningsfodralet. 
  3. Anslut andra änden av USB-kabeln till en Samsung-ackrediterad laddaradapter och koppla in i ett vägguttag.

Related Posts