De största betalningsapparna i Sverige

by Gustav Qvist

Sverige är ett av de länder som gjort sig mest känt för att anamma den digitala utvecklingen i vår vardag. Det har inte minst lätt till att vi hanterar en stor del av våra ekonomiska ärenden direkt i våra mobiltelefoner som vi ständigt bär med oss. Är du ännu en av de som inte skaffat en betalningsapp och funderar på vilken du ska skaffa? I den här artikeln listar vi på några av de största betalningsapparna i Sverige.

Swish

Den smidiga appen Swish, som lanserades år 2012, har blivit en av de mest använda betalningsapparna i landet. Swish används för att göra snabba och enkla överföringar mellan personer eller företag. Appen har därför blivit förknippat med casino med BankID Verifiering som möjliggör snabba insättningar för spelare.

För att använda Swish behöver du bara ha tillgång till en smartphone och ett svenskt bankkonto som du kan koppla till din E-legitimation.

MobilePay

Den här betalningsappen lanserades bara ett år efter Swish och har blivit en av de största i Sverige. MobilePay påminner väldigt mycket om Swish då det används för att göra betalningar på nätet, skicka pengar till andra användare och betala i butiker. MobilePay är också kopplat till ditt bankkonto, och fungerar för användare som har ett danskt eller svenskt personnummer.

PayPal

Nästa riktigt stora betalningsapp i Sverige att lyfta fram på listan är Paypal, som till skillnad från ovan nämnda alternativ även används flitigt över hela världen. Med PayPal, som är kopplat till ditt bankkonto eller ditt kreditkort, kan du enkelt och säkert överföra pengar online till andra PayPal-användare.

För att använda PayPal behöver man först registrera sig för ett konto, vilket är gratis. Tjänsten lanserades år 1998 och har sedan dess vuxit till att bli en av de största nätbaserade betalningstjänsterna.

Swedbank Pay

Till sist har vi även Swedbank Pay, en betalningsapp som är kopplad till Swedbank och sparbankerna. Likt de andra apparna listade i artikeln kan användare med Swedbank Pay göra snabba och enkla betalningar direkt i mobiltelefon.

Denna betalningsapp introducerades så sent som 2019 och har redan blivit marknadsledande i Sverige och Baltikum inom kortinlösen. Tjänsten hanterar årligen tre miljarder transaktioner och kan också användas av den som har en butik.

Klarna

“Köp nu, betala sen” är en lösning som underlättat mångas liv genom åren, och som blivit starkt förknippad med Klarna. Denna betalningstjänst grundades 2005 och erbjuder sina användare smidiga betalningslösningar både när de handlar online och i fysiska butiker. Det kan röra sig om allt från att betala ett köp i ett senare skede till att dela upp en betalning.

Klarna-appen erbjuder även funktioner som push-notiser som informerar användare om nya erbjudanden och rabatter, samt möjligheten att spara favoritprodukter och butiker för en allt som allt smidigare shoppingupplevelse.

Dessa appar används dagligen av miljontals svenskar för att göra enkla och smidiga betalningar på nätet och i butiker.

 

 

Related Posts